Tel.: 737 392 722
Nákupní košík 0,00 Kč

Dětská zahradní oslava

Narozeniny jsou pro každé dítě dnem splněných přání. Nikdy na to nezapomínejte. Nuže a málokterá ratolest touží své narozeniny oslavovat o samotě. Ano, vydrží také oslavovat s vámi a starými rodiči, ale věřte nám, všechny děti chtějí prožívat ty nejkrásnější chvíle hlavně se svými kamarády. Udělejte jim tedy radost, a pokud vám to vaše možnosti byť jen trochu dovolují, připravte jim pořádnou narozeninovou zahradní party. Samozřejmě, zvýhodněni jsou oslavenci, kteří oslavují narozeniny cca od května do září. Rodiče těch ostatních budou muset být kreativnější.

Pokud jste si tedy řekli, že zahradní narozeninová oslava stojí za vyzkoušení, máme pro vás pár tipů, jak vykouzlit pro všechny malé oslavence a jejich kamarády nezapomenutelné chvíle.

Určete téma celé party

Děti jistě potěší i klasická party bez jakékoliv stylizace, ale pokud celou oslavu dokážete „osadit" do prostředí jejich oblíbené pohádky, získáte mnoho bodů navíc. Nicméně je třeba dávat pozor, vždy vycházejte z aktuálních preferencí dítěte a tento bod s ním určitě prokonzultujte. Není totiž nic horšího, jak vytvořit doma dokonalé ledové království, když už mladé dámy frčí na Monster High nebo vyplýtvat množství času na výrobu Transformers kostýmů, když je jasné, že se k vám chystá 10 malých Spidermanů. 

Dětská oslava na zahradě

Jednoduše, nechte si poradit a vytvořte prostředí ušité vašemu dítěti na míru. Naštěstí, reklamní průmysl velmi dobře ví, co u dětí aktuálně letí, takže se sháněním rekvizit nebudete mít žádné problémy.

Vytvořte si vlastní pozvánky

Možná maličkost, ale ve většině případů jeden z klíčových prvků. Vytvořte si doma personalizované pozvánky, samozřejmě, ve stylu zvoleného tématu. Nedělejte to však sami. Určitě do této aktivity zapojte i malého oslavence. A nenechte se otrávit tím, že dílo nakonec nebude úplně dokonalé. Ne každý hned umí stříhat, lepit a psát krasopisně. Jde především o snahu, tak přimhuřte oči a svou preciznost odložte na chvíli stranou. 

Pozvánka na zahradní párty

Ono zapojování do příprav oslavy berte již jako součást oslavy. Děti rádi pomáhají, když jim dáte pocítit, že dělají něco důležité. Nechte je tedy sem tam něco zavěsit, nasypat něco do misky, nebo je nechte vybírat hudbu.

Vyberte občerstvení

V této souvislosti se dobře zamyslete. Chcete zvát jen děti nebo i rodiče? Pokud oba, bude třeba toho nakoupit více, pokud jen děti, bude to trochu levnější. Ne ovšem jednodušší, na to zapomeňte. Je sice dobré zkusit zjistit od vašeho dítěte, co má který kamarád rád a co ne, ale nečekejte žádné přesné seznamy. Spíš oblasti, někdy velmi široké. 

občerstvení - zahradní oslava

Jasné, se sladkostmi nikdy neuděláte krok vedle, ale jakožto každý správný rodič určitě nechcete, aby se děti přecpávali jen sladkým, slaným a nezdravým. Vždy na stůl propašujte i nějaké zdravé a chutná jídla. Minimálně ovoce by nemělo chybět. Riskujete maximálně to, že to pak budete pár dní dojídat☺Co se přípitku týče, nezapomeňte na dětské šampaňské, je to přece oslava, a budete-li chtít šplhnout si u dětí ještě více, servírujte alespoň tenhle „sekt" v dospěláckých skleničkách se stopkou.

Buďte praktičtí

O všem přemýšlejte v souvislostech a udělejte si dobrý plán. Oslava bude dokonalá, i když vás nebude stát tisíce korun. Dětem je zcela jedno, v čem a na čem jim budete servírovat jídlo a pití. Vyberte levné papírové talíře a papírové kelímky, pokud najdete takové, které ladí s tématem oslavy, budete za opravdové hrdiny. Výzdobu můžete také vyrobit z papíru a kartonu. Dětská fantazie a představivost se už postará o vše ostatní. Zkrátka vezměte rozum do hrsti a využijte to, co máte doma. Kreativitě se meze nekladou. Ze starých věcí lze vytvořit dokonalé rekvizity, které dotvoří příjemnou atmosféru celé akce.

Zahradní nábytek na dětskou oslavu pořídíte na Crosta.cz

Nenechte děti nudit se

Dětská párty

To nejdůležitější, program pro děti. Můžete to sice nechat na dětech a oni se chvíli určitě dokáží zabavit i samotné, ovšem bude mnohem lepší, pokud jejich zábavu troška usměrníte. Nebo to klidně nechte i na profesionály a objednejte si animátory, kteří vám zajistí i trochu klidu. Pokud ovšem máte důvěru ve vlastní síly, připravte si zahradní oslavu sami. Využijte vše, co zahrada poskytuje, např. i bazén, jen samozřejmě pozor na bezpečnost.

Nechte děti vyřádit se a přeložte to něčím méně akčním, například můžete nechat děti něco vyrábět (ano, klidně i sliz), případně zkuste stolní hry. Určitě vylučte jakoukoliv televizi, mobily a tablety. Na to je čas doma, oslava má byt o zábavě. A ještě jedna důležitá věc, nepodceňujte hudbu, děti ji milují, i když třeba si přiznat, že umělecký vkus bude mít asi dovolenou. Ale tak, jednou za rok zvládnete i „Žijeme len raz“… dvacetkrát po sobě.

Připravte se také na špatné počasí

Nevzdávejte to ani v případě špatného počasí. Kreativní rodič si vždy poradí. My vám radíme využít rychle-rozkládací party stany, najdete jich dost i v naší nabídce. Pomocí nich můžete vyhradit dětem odpočinkovou zónu a stín, když slunce připéká nebo je uchránit před deštěm, když se čerti žení. 

Party stan na zahradní oslavu

A jelikož jsou stany opravdu rychle-rozkládací a manipulaci s nimi zvládne i zcela netechnický typ, nemusíte je mít na zahradě postavené od začátku, a tudíž nebudou překážet, pokud máte menší zahradu. Postavíte je rychle, i když například jen začíná mrholit

A pokud máte opravdu odvážné oslavence, v takovém stanu lze v noci na zahradě i přespat. Vždyť rytíři, šlechtici, dokonce i samotný sultán, kdysi v takových stanech během válečných výprav bývaly. Tedy skoro v takových. Rozkládání trvalo o něco déle a bylo k tomu potřebných trochu více lidí. Každopádně, rychle-rozkládací party stanytaké mohou být zajímavou součástí oslavy.